- Dengan rasa lemak manisnya digabungkan pula dengan labu dimasak empuk dan juga sagu, hidangan Pengat Labu ini memang enak dinikmati untuk minum petang bersama keluarga
- Begini caranya untuk membuat Pengat Labu:
- Bahan-bahan:
- 2 cawan air
- 1/2 cawan gula
- 1/2 ketul gula melaka
- 1/2 cawan sagu mata ikan
- 1 helai daun pandan
- 1/4 biji labu
- 1 cawan santan
Cara-cara:
1. Di dalam periuk, masukkan air, gula, gula melaka, sagu mata ikan, daun pandan, labu dan santan.
2. Reneh hingga labu empuk.
3. Siap untuk dihidang!
Friday, May 11, 2018
Home »
Dessert
,
Resepi
,
Resepi Ala Kampung
» Sukakan 'Dessert' Klasik? Jom Ikuti Resipi Pengat Labu 7-Bahan Ini!
0 comments:
Post a Comment