Friday, May 11, 2018

Sukakan 'Dessert' Klasik? Jom Ikuti Resipi Pengat Labu 7-Bahan Ini!

  • Dengan rasa lemak manisnya digabungkan pula dengan labu dimasak empuk dan juga sagu, hidangan Pengat Labu ini memang enak dinikmati untuk minum petang bersama keluarga

  • Begini caranya untuk membuat Pengat Labu:

    • Bahan-bahan:
      - 2 cawan air
      - 1/2 cawan gula 
      - 1/2 ketul gula melaka
      - 1/2 cawan sagu mata ikan 
      - 1 helai daun pandan
      - 1/4 biji labu
      - 1 cawan santan

      Cara-cara:
      1. Di dalam periuk, masukkan air, gula, gula melaka, sagu mata ikan, daun pandan, labu dan santan.
      2. Reneh hingga labu empuk.
      3. Siap untuk dihidang!

0 comments:

Post a Comment