Sepanjang minggu sudah mengambil makanan yang pelbagai dan juga berminyak? Hai..kurang sihat tu..
Apa kata hujung minggu ini sediakan menu yang lebih sihat, dalam masa yang sama mudah dan enak pula tu.
Ayam kukus halia ini sangat mudah disediakan dan pasti memikat selera seluruh keluarga.
Bahan-bahan:
Seekor ayam
Seekor ayam
Bahan perapan:
3 cm Halia – hiris kecil
2 ulas Bawang Putih – cincang
Kicap Cair – 1/2 sd mkn
Sedikit Garam
Serbuk lada putih – jika suka
Minyak Bijan -1/2 sd makan
Daun bawang – dihiris
2 ulas Bawang Putih – cincang
Kicap Cair – 1/2 sd mkn
Sedikit Garam
Serbuk lada putih – jika suka
Minyak Bijan -1/2 sd makan
Daun bawang – dihiris
Cara-caranya:
1. Perap ayam dengan bahan-bahan perap selama 30 min.
2. Kemudian kukus selama 10 hingga 15 minit.
3. Masa mengukus bergantung kepada berapa banyak ayam yang dimasak.
4. Tabur hirisan daun bawang.- CARI
Kredit resipi: Jo Isabelle Joannes
0 comments:
Post a Comment